середа, 21 червня 2017 р.

Веселі та корисні розваги у Маловисківському ДНЗ «РОМАШКА»

В дошкільному навчальному закладі «Ромашка» нещодавно  проведено тематичну музично-спортивну розвагу «Азбука дорожнього руху». Активними учасниками були дошкільнята середніх та старших груп.На свято завітали  Інспектор дорожнього руху та  Карлсон , який зовсім не знав Правил дорожнього руху і завжди їх порушував.

Метою заходу було закріпити з дітьми правила дорожнього руху, прищеплювати розуміння необхідності суворого дотримання встановлених правил поведінки на дорозі, навчити приймати участь у дорожньому русі без негативних наслідків, вироблення навичок спостережливості, уміння самостійно приймати рішення в екстремальних ситуаціях, виховувати бережливе ставлення до свого життя, закріпити знання, що люди ходять по тротуару. У ігровій формі закріплювали знання про  призначення сигналів світлофора, значення дорожніх знаків, вміння правильно реагувати на сигнали світлофора. Діти разом із Карлсоном та Інспектором  вивчали дорожні знаки, вчилися переходити перехрестя, повторили правила дорожнього руху і навчили казкового героя бути дисциплінованим, спостережливим та обережним на дорозі. Найбільше задоволення діти отримали, коли із пішоходів перетворилися на водіїв «справжніх транспортних засобів» і виїхали на шосе зі справжніми знаками, світлофором та регулювальником. По закінченні дійства Карлсон подякував дітей за науку і пригостив їх солодкими гостинцями.
Таким чином працівники ДНЗ «Ромашка» сьогодні використовують як навчальний засіб відремонтований у 2016 році фасад ДНЗ. Ремонтні роботи по влаштуванню тротуарної плитки на території дошкільного закладу були проведені за кошти з державного бюджету, які надійшли Маловисківській міській раді на розвиток інфраструктури,  як об’єднаній територіальній громаді (згідно постанови КМУ від 20.04.2016 року №200). Влаштування різнокольорової тротуарної плитки замість зношеного тротуарного покриття було проведено у вигляді автодорожньої розмітки і тепер систематично використовується як наочність для вивчення у ігровій формі правил дорожнього руху вихованцями дошкільного закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар