четвер, 2 листопада 2017 р.

                                                  Година  милосердя і доброти
          27 жовтня 2017 р. в Олександрівському  НВК  відбулася  пізнавально - творча  година «Милосердя і доброта – людства два крила»,  присвячена життю та педагогічній творчості відомого українського педагога та письменника В. О. Сухомлинського.
           Усе своє життя В. О. Сухомлинський присвятив дітям – справі їхнього виховання.
Письменник працював вчителем української мови і літератури  та директором  Павлиської школи , що на Кіровоградщині. Написав більше 500 оповідань та казок для дітей, відому книгу «Серце віддаю дітям», багато статей  та робіт на педагогічну тему.
          Інформацію про життя та творчість   педагога  діти та присутні вчителі  отримували за допомогою нової  інтерактивної дошки  у вигляді цікавої презентації , яку створила вчитель 4 класу Грищенко Т.В.   Учні 4 класу розіграли сценку « Про Добро і Зло» та інсценізували оповідання   В. О. Сухомлинського «Іменинний обід».
         Наші діди-прадіди своєю мудрістю вчать нас бути милосердними та добрими -  тож і творче завдання  було  для учнів  доповнити частини прислів’їв  щоб утворилися прислів’я  про доброту.
            На закінчення свята присутні отримали пам’ятку « Правила доброти».
Діти зробили висновок з побаченого та почутого, що потрібно бути добрими, чуйними, милосердними,  допитливими  та працьовитими,- такими, якими хотів би бачити їх Василь Олександрович Сухомлинський :
Живи, добро звершай,
Та нагород за це не вимагай.
Хай оживає істина стара:

Людина починається з добра. 



Немає коментарів:

Дописати коментар