понеділок, 15 лютого 2016 р.

ВІДЗНАЧЕННЯ 27-Ї РІЧНИЦІ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇТЬ РАНИ
З метою належного відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27 - ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан (ДРА) та вшанування загиблих під час воєнних дій в Афганській Республіці у навчальних закладах Маловисківської міської ради були проведені заходи, що сприяють посиленню патріотичного виховання дітей та молоді – формуванню нового українця, що діє на основі національних цінностей.
15 лютого в День виведення військ з Афганістану була проведена урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника загиблих воїнів в Афганістані за участі воїнів – інтернаціоналістів, учасників АТО, представників колективів організацій, підприємств та установ  міста, учнівської молоді, громадськості. 
Після мітингу в залі районного будинку культури відбувся урочистий концерт, на якому народні аматорські колективи району привітали воїнів – інтернаціоналістів та вшанували пам'ять загиблих.
У Маловисківському МБДЮТ пройшло свято пам'яті, присвячене воїнам – інтернаціоналістам,  які загинули в афганській війні «Час і досі не загоїть рани». На свято були запрошені воїни – афганці Мельніченко Валентина Миколаївна і  Вєсєлов Василь Анатолійович та учні одинадцятих класів Маловисківської ЗШ №3 та ЗШ №4. Діти з цікавістю слухали  розповіді воїнів  про  події в Афганістані та розглядали фото.
Василь Анатолійович в кінці своєї розповіді заспівав пісню, яку він виконує лише на це свято «Чорний тюльпан».
 
У Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів, Паліївській ЗШ І-ІІІ ст., Маловисківській ЗШ №3, ЗШ №4 та Маловисківській гімназії були проведені заходи до Дня вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав. З учнями школи  були проведені зустрічі з воїнами – інтернаціоналістами та їхніми батьками.
Під час позакласного заходу «Відлуння Афганських гір», у Олександрівській загальноосвітній школі, учні мали змогу переглянути фотографії з подій війни і ознайомитись  із зібраними матеріалами про земляків - учасників військового конфлікту в ДРА.
Спогадами про ті воєнні часи поділились учасники афганських подій їхні земляки Прилуцький М.О. та Кречетов П.М., які розповіли про своїх побратимів, які захищають тепер цілісність держави на Донеччині та Луганщині.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто залишився на полі бою, та тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня. Прозвучали пісні у виконанні ансамблю «Гапсяночка» сільського будинку культури (Попова О.О., Симоненко Л.В., Назаренко Л.А.) під керівництвом Бровченка В.Г.
На прикінці свята учні висловили присутнім теплі побажання здоров’я та миру, що є дуже актуальним в даний час для нашої держави.
А також по навчальним закладам Маловисківської міської ради були проведені уроки мужності та патріотизму: «Крізь пекло афганської війни», «Афганістан - ти біль в моїй душі», «Простим героям - честь і слава», «У їхній долі був Афганістан», «Відлуння минулих боїв», «У полум'ї війни», тематичні круглі столи «Афганістан - незаживаюча рана» («Зустріч поколінь»)», «А ми тою пам'яттю пишаємося», «Афганістан: люди, події, долі», бібліотечні виставки про історичні події та бойові дії за участю воїнів-інтернаціоналістів.
Учні шкіл виготовили вітальні листівки та привітали квітами воїнів-інтернаціоналістів з річницею виведення військ з Афганістану.
В кінці урочистої події вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих.

Немає коментарів:

Дописати коментар