пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВІ ЗБОРИ

Проведення навчально-польових зборів
Відповідно до вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, програми «Захист Вітчизни», на завершальному етапі навчання з учнями 11-х класів проводяться навчально-польові збори (юнаки) та медико-санітарна практика в лікувальних установах (дівчата). Цей захід проводиться і з метою підняття престижу військової служби та забезпечення якісної підготовки юнаків до служби у Збройних Силах України
Навчально-польові збори з юнаками 11-х класів загальноосвітніх шкіл Маловисківської міської ради проведено  в період з 27 по 29.04.2016 року Навчально-польові збори розпочали 27.04.2016 року з проведення інструктажу та ознайомлення учнів з правилами безпеки при проходженні практичних занять. Особливу увагу звернено на поведінку юнаків при виявленні підозрілих предметів та зустрічі з незнайомими та підозрілими особами.
28.04.2016 р. в стрілецькому тирі с. Лозуватка з учнями 10-11-х класів  проведено заняття з тактичної підготовки та підготовки місця для виконання початкової вправи із автомата АК-74 бойовими патронами. Зброю і боєприпаси отримали у військовій частині м. Кіровограда.
29.04.2016 р. на базі Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ступенів проведено заняття з прикладної фізичної підготовки.
З метою матеріального забезпечення викладання предмету «Захист Вітчизни», відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Маловисківської міської ради для загальноосвітніх закладів придбано пневматичні гвинтівки, навчальні  плакати предмета «Захисту Вітчизни».   Існує виняткова потреба  в питаннях забезпечення загальноосвітніх начальних закладів новітніми та змістовними комплектами навчально-матеріальної бази – навчальною зброєю, муляжами зброї, засобами захисту, макетами автомата Калашнікова тощо.
Варто зазначити, що наявність такого інвентарю викликає інтерес та захоплення учнів,є важливим елементом для вивчення будови зброї та безпечного поводження з нею.





В перспективних планах є створення на  території опорної школи спеціалізованого майданчика, що включає в себе смугу перешкод, елементи плацу для відпрацювання основ стройової підготовки, відновлення  стрілецького тиру.


Немає коментарів:

Дописати коментар