вівторок, 30 серпня 2016 р.

Педагогічний форум освітян Маловисківської ОТГ

 Все, чого досягнуто у минулому – це тільки старт для нових педагогічних звершень у майбутньому.
30 серпня 2016 року відбувся серпневий педагогічнй форум освітян навчальних закладів Маловисківської міської ради, що проходив у приміщенні Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ст. В роботі взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Шпак Алла Володимирівна, завідувач ММК Мельчуцький В.Г., методист Шевченко А.В., директори та заступники навчальних закладів.
Гості стали учасниками педагогічного форуму працівників освіти Маловисківської громади на якому були присутні начальник департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук  Володимир Таборанський, міський голова Юрій Гульдас, секретар міської ради Леся Постолюк, перший заступник міського голови  Олександр Бакалінський, заступник міського голови  Алла Жовтило.

Всі учасники форуму познайомилися з виставою методичних посібників та творчих напрацювань педагогічних колективів навчальних закладів Маловисківської міської ради,  присвяченої 98-й річниці  з дня народження В.О. Сухомлинського з проблеми: «Педагогіка,  створена в віках».
 
Після ознайомлення з експонатами виставки педагогічних ідей  завідувач ММК Мельчуцький В.Г. оголошує про відкриття педагогічного форуму «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2015-2016 навчальному році та завдання на 2016-2017 навчальний рік», про що сповіщають фанфари та мелодія Державного гімну України.
Відкрила роботу Форуму Шпак Алла Володимирівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту, привітала освітян навчальних закладів міста з початком нового навчального року та окреслила пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі, одним з яких є  якість освіти для  усіх учасників навчально-виховного процесу.
До привітального слова долучилися міський голова Юрій Гульдас, начальник департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук  Володимир Таборанський.



У ході  зустрічі з Володимиром Таборанським і  Юрієм Кононенко освітяни громади отримали можливість поставити питання про перспективні напрямки розвитку освітньої галузі в умовах реформування системи освіти в Україні. Юрій Григорович надав конкретні відповіді про політику держави в галузі освіти, в тому числі про сучасний державний стандарт надання освітніх послуг.
Юрій Кононенко запевнив місцеву владу у сприянні з боку МОНу   розвитку освітньої галузі  новоутворених територіальних громад, у підпорядкування яких вони передані, відповідно до реформи децентралізації влади в Україні.  


Немає коментарів:

Дописати коментар