субота, 17 вересня 2016 р.

 
У Малій академії наук учнівської молоді Кропивницька відбулись перші заняття для нових вихованців. Учнів кожної секції познайомили з науковими керівниками та розповіли про подальше навчання в академії.  «Мала академія наук - це позашкільний навчальний заклад. Учні навчаються поза уроками. Головним напрямом є наукова діяльність: діти пишуть наукові роботи за своїми темами, плюс готуються за базовими дисциплінами. Потім пишуть контрольну роботу та захищають свій науковий доробок», - розповіла методист академії Альона Щербина.
Кіровоградська академія наук учнівської молоді базується в Кіровоградському національному технічному університеті. У ній займаються учні 8-11-х класів. Як і зазвичай, учнями академії цьогоріч стали школярі з районів, міст  Кіровоградщини та обласного центру. Протягом одного року учні розслідують запропоновану науковим керівником тему, потім захищають наукову роботу.
В академії є 12 відділень: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства, філософії та суспільствознавства, історії, наук про землю, технічних наук, комп'ютерних наук, математики, фізики і астрономії, економіки, хімії та біології, екології та аграрних наук, та 58 секцій. У кожній дисципліні викладають кандидати наук.
Цього року до складу МАНівців приєднались і молодь нашої громади. 17 вересня шкільним автобусом, разом із керівниками, до Кропивницька вирушили  7 учнів Маловисківської гімназії та Маловисківської ЗШ №3.  
Діти в захваті від кількості та масштабності настановчої сесії покинули місто, та з великим захватом приступили до виконання своїх проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар