середа, 16 листопада 2016 р.

семінар психологів

27 жовтня 2016 року в Маловисківській загальноосвітній школі №3 І-ІІІ ступенів відбувся семінар практичних психологів з проблеми адаптації п’ятикласників.
Увазі учасників семінару було представлено перше заняття з корекційної програми, яку підібрала психолог школи Федорова Вікторія Федорівна, тренінг «Я,ти,він, вона – разом дружний клас» в 5-Б класі. Мета корекційно-розвивальної програми: сприяти формуванню в дітей самосвідомості, емпатії, вміння працювати в колективі; допомагати адаптуватися в умовах шкільного закладу.
Завдання,які поставила психолог Федорова Вікторія Федорівна:
¯підвищувати рівень адаптації до навчання у п’ятому класі;
¯розвивати комунікативні навички (емоційно-комунікативна сфера) через залучення дітей до спільних видів діяльності;
¯формувати адекватну самооцінку та позитивну «Я-концепцію»;
¯створювати атмосферу довіри і підтримки у класі.

П’ятий клас – кінець дитинства,період,що безпосередньо передує підлітковому. У цей час діти відкриті і довірливо ставляться до дорослих, визнають їх авторитет,чекають від учителів, батьків та інших дорослих допомоги і підтримки. Це відкриває великі можливості для виховних впливів. Адаптації дитини до навчання у середній ланці школи відбувається не одразу. Це досить довгий процес, над яким протягом року і будуть працювати 5 – А, 5 – Б класи, вчителі, які викладають у цих класах, класні керівники та шкільний психолог.

Немає коментарів:

Дописати коментар