неділя, 22 жовтня 2017 р.

«Осінній дивограй»  у ДНЗ « Ромашка»
    Яскраві, як барвиста осінь, відбулися свята в дитячому садочку  «РОМАШКА» у всіх вікових групах. А відбулися вони  напередодні  14 жовтня - дня коли в українському календарі – святковий день. Це – День Українського козацтва, День захисника України, а в християнському календарі – День Покрови Пресвятої Богородиці. Усі ці свята гармонійно сплелися під час національно-патріотичного осіннього дійства під загальною назвою  «Осінній дивограй».
     Вихователі та музичний керівник  зуміли створити неповторну атмосферу свята та поринули разом зі своїми вихованцями в неповторний осінній колорит в піснях, таночках та індивідуальних номерах, в яких діти показали свої творчі здібності, а педагоги свою майстерність по підготовці дітей до свята, передати настрій осінньої пори. ОСІНЬ розпочала свято пишним караваєм на вишитому рушнику. Діти уважно слухали про історію виникнення українського козацтва, правила і традиції життя у Запорізькій Січі, молилися за долю України, відповідали на запитання вікторини «Українські козаки». А також хлопчики та дівчатка, одягнені в українські костюми, завзято танцювали  давній козацький бойовий гопак і танець під сучасні національно-патріотичні мелодії, співали пісні  та читали напам’ять вірші , змагалися у фізкультурних естафетах: носили вареники у ложках, садили-ростили-збирали урожай овочів на городі, пересувалися через перешкоди по слідах.
   Під слова пісень та віршів, під відповідний музичний супровід поринули у чарівну осінню атмосферу і найменші вихованці,
  у гості до яких завітали Хмаринка та Сонечко, які спочатку сперечалися: «хто восени головний?», а потім помирилися і разом виростили гарний букет осінніх квітів. Діти старанно виконували ролі у інсценівках, показуючи присутнім свої здібності і таланти .     
  По завершенню свята вихованці скуштували смачного каравая та соковитих яблучок , а присутні в залі дорослі отримали справжню насолоду від свята.  Національно-патріотичне дійство нікого не залишило байдужим! Музична зала періодично наповнювалася гучними оплесками.




Немає коментарів:

Дописати коментар