вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Національно-патріотичне виховання як засіб формування національної свідомості школярів
          Особливе місце в навчально-виховному процесі ДЮЦ «Вись» відіграє національно-патріотичне виховання. Воно розглядається як цілеспрямований і свідомо здійснюваний педагогічний процес організації і стимулювання активної, творчої діяльності вихованців. ДЮЦ «Вись» постійно займається розробкою і реалізацією різних заходів, спрямованих на виховання у школярів любові до свого краю та Батьківщини. 
          30 жовтня на базі  ДЮЦ «Вись» відбувся семінар для педагогів Маловисківської ОТГ на тему національно-патріотичного виховання. Керівники гуртків та адміністрація закладу поділилися досвідом роботи та впровадженням цікавих методик професійної діяльності у сфері  національно-патріотичного виховання.
          Голова методоб′єднання Наталя Вікторівна Білан презентувала для усіх присутніх платформу для публікацій матеріалів про заходи, які відбуваються у школах Маловисківської ОТГ.
          Керівник гуртка «Вироби із стрічок» Пасічник Тетяна Іванівна - провела майстер-клас із виготовлення патріотичного сувеніру, де кожен учасник зробив мак – символ пам′яті в Україні.
          Педагог-організатор Маловисківського ДЮЦ «Вись» Валентина Андріївна Шелест презентувала роботу закладу та поділилася своїм досвідом роботи у молодіжній сфері та запровадженням сучасних методик у роботі з школярами.
          Координатор Маловисківського міського парламенту дітей Вікторія Анатоліївна Румянцева, поділилася досвідом роботи у розвитку шкільного самоврядування й розповіла про інформаційні ресурси та освітні програми, які доступні для роботи з молоддю.
          Також для учасників семінару було проведено патріотичний квест на історичну тематику. Саме такий формат є популярним і подобається як дорослим, так і дітям. Оскільки тема національно-патріотичного виховання є багатогранною та включає в себе безліч тем, які можна цікаво адаптувати під ігровий формат, тому варто частіше використовувати квест, як інструмент у роботи із школярами.
          По завершенню семінару учасники взяли участь у дегустації козацької каші та в дружній і веселій атмосфері підвели підсумки й домовилися про подальшу співпрацю, адже тільки разом можна виховати свідоме й відповідальне покоління, яке любить свою Батьківщину і поважає традиції рідного краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар